Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 5-2-2016

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

             Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 η Ένωσή μας θα συμμετέχει στη ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία θα γίνει στην Αθήνα, πλατεία Κολοκοτρώνη, ώρα 16:00.   

Καλούμε τους συναδέλφους μας στην ενέργεια και στην αποστρατεία, να συμβάλλουν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης διαμαρτυρίας μας, που αποσκοπεί στην αποτροπή των επαχθών για τους ένστολους σχεδιασμών της Κυβέρνησης και στην ικανοποίηση υπερώριμων αιτημάτων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αναχώρηση 5/2/16 & ώρα 10:00 από Αστυνομικό Μέγαρο.

 

Κάτω τα χέρια από τους κόπους μιας ζωής!

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα!

 

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

Ανάργυρος ΔΙΧΤΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Ανακοίνωση εκλογών

eaym

Βόλος 19 Ιανουαρίου 2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Σας ενημερώνουμε ότι η θητεία των οργάνων της Ένωσής μας, λήγει εντός του Μαρτίου τρέχοντος έτους. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την διενέργεια εκλογών για : α) την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου β) της Ελεγκτικής Επιτροπής γ) των Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία δ) του εκπροσώπου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων και ε) εκπρόσωπων στην ΑΔΕΔΥ.

  Στις εκλογές έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη πλην των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής. Τα ίδια μέλη δεν μπορούν ταυτόχρονα να είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. ή άλλο όργανο της Διοίκησης και την Ελεγκτική Επιτροπή, μπορούν όμως να είναι για τους αντιπροσώπους.

          Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Καταστατικού, παρακαλούνται οι μεμονωμένοι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί οι οποίοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, να υποβάλλουν γραπτή αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.

          Οι υποψήφιοι, παρακαλούνται όπως έρθουν σε επικοινωνία με τον Γραμματέα της Ένωσης, προκειμένου υποβληθούν οι αιτήσεις υποψηφιότητας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ανάργυρος ΔΙΧΤΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος ΕΥΘΥΜΙΟΥ

 

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Καταβολή – χορήγηση ειδικής αποζημίωσης (05-07-2015) και εκλογικής αποζημίωσης (20-09-15)

 

poasy

Αθήνα 31 Αυγούστου 2015
Αρ. Πρωτ.: 700/4/12α

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

  Σας ενημερώνουμε ότι, σε πρόσφατη συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας και της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  α) η ημερομηνία καταβολής της ειδικής αποζημίωσης για την απασχόληση του προσωπικού κατά τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και

  β) η χορήγηση εκλογικού επιδόματος για την απασχόληση του προσωπικού κατά τις Βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

  Αναφορικά με την ημερομηνία καταβολής της ειδικής αποζημίωσης της 05-07-2015, μας διαβεβαιώθηκε ότι θα καταβληθεί στις 13-09-2015 και σχετικά με τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος για τις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές, μας γνωστοποιήθηκε ότι θα χορηγηθεί κανονικώς, χωρίς να μας προσδιοριστούν περαιτέρω λεπτομέρειες (ύψος ποσού, ημερομηνία καταβολής κ.λπ.).

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Δ.Ε.Θ. 2015

deth2015_omospondies

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Γραμματείας

POASY1

Αθήνα, 06 Αυγούστου 2015
Αρ. Πρωτ.: 200/2/116

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕIΑΣ

Παναστυνομικό προσκλητήριο αγώνα

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

  Προ των αναμενόμενων δυσμενών νομοθετικών ρυθμίσεων όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς και το ασφαλιστικό μας μέλλον, συνεδρίασε σήμερα εκ νέου η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας και αφού εκτίμησε τη διαμορφωθείσα κατάσταση μετά τις συναντήσεις που είχε με τους συναρμόδιους υπουργούς, τα πολιτικά κόμματα και άλλους φορείς, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να σημάνει συναγερμό και να κηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο και όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης».

  Οι περιστάσεις απαιτούν από όλους τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και ενεργητική παρουσία στις επικείμενες δυναμικές μας κινητοποιήσεις με αιχμή κυρίαρχα το χρόνιο αίτημά μας για την ένταξη του επαγγέλματός μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και όλα τα διαλαμβανόμενα στο Ψήφισμα του 25ου συνεδρίου αιτήματά μας.

  Κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε ειδικότερα:

   Α) η εκδήλωση «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» στη Βουλή των Ελλήνων, εφόσον στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο περιληφθεί διάταξη που θα ανατρέπει το ισχύον μνημονιακό ασφαλιστικό μας σύστημα, ενώ καθολική μας απαίτηση είναι η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας ΤΩΡΑ και όχι το «τσουβάλιασμά» μας στις ρυθμίσεις περί πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

  Β) η «καθιερωμένη» πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, να προσλάβει παναστυνομικό χαρακτήρα, αποτελώντας ορόσημο όχι μόνο για την περαιτέρω ύπαρξή μας ως συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και ως αφετηρία αντεπίθεσης για την θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

  Ο συνδικαλιστικός «τουρισμός» τελείωσε!

Τέρμα τα «πικ νικ» στη Θεσσαλονίκη!

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί, πριν είναι ΑΡΓΑ, ότι με τον ένστολο δεν παίζει κανείς.

  Την καλούμε, ΑΜΕΣΑ, λοιπόν, με αφορμή και την ΕΡΩΤΗΣΗ που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από τους 14 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μετά από ενέργειές μας (βλ. σχετική ανακοίνωση για συνάντηση με Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας) να απαντήσει θετικά και ειλικρινά, νομοθετώντας έτσι ώστε να υπαχθούν οι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ευθυγραμμιζόμενη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, και συμμεριζόμενη τις αγωνίες σύσσωμης της αστυνομικής οικογένειας, που αρνείται για άλλη μια φορά να γίνει το εξιλαστήριο θύμα μια απαράδεκτης και αναποτελεσματικής πολιτικής, ξένης προς τα συμφέροντα του λαού και της ελληνικής οικονομίας.

  Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

  Με το ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τους εφαρμοστικούς τους νόμους προ των πυλών, αν δεν εξεγερθούμε ΤΩΡΑ, πότε, πού και από ποιόν περιμένουμε να σωθούμε;

«ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ»

ypografes poasy 2015

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Χορήγηση Ημερήσιας Ανάπαυσης Αστυνομικού Προσωπικού

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.:302/9/53α

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Συνάδελφοι,

  Σας διαβιβάζουμε το υπ’ αριθ. 1710/15/338200 από 21-02-2015 έγγραφο του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρωπίνου Δυναμικού/ Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης /Τμ. 1ο Νομικών Υποθέσεων/ Α.Ε.Α., με θέμα: «Χορήγηση Ημερήσιας Ανάπαυσης Αστυνομικού Προσωπικού», για την ενημέρωση των μελών σας, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία μας αγωνίζεται για την εφαρμογή του σχετικού άρθρου του ψηφίσματος του Συνεδρίου μας, το οποίο αναφέρει:

«Λογοδοσία της διοίκησης και θέσπιση πειθαρχικών μέτρων σε περίπτωση αυθαιρεσίας εκείνων που έχουν την ευθύνη αλλά δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία και τους κανονισμούς (υγιεινή και ασφάλεια του αστυνομικού προσωπικού, έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση κλπ). Ο νέος θεσμός του Συνηγόρου του Αστυνομικού πρέπει να αναβαθμιστεί και προς αυτήν την κατεύθυνση».

  Αυτό, μαζί με την επαγρύπνηση, τις πιέσεις και τις δράσεις που οφείλει να εξαντλεί κάθε Πρωτοβάθμια Οργάνωση, ελαχιστοποιεί τα φαινόμενα της διοικητικής αυθαιρεσίας σε ότι αφορά την εφαρμογή του κανονισμού περί «χρόνου εργασίας».

ypografes-poasy

302-9-53a

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Αντικατάσταση Μέλους του Δ.Σ.

eaym2

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της παραίτησης του Γενικού Γραμματέα της Ενώσεώς μας, ΤΣΙΑΤΣΙΟΥ Αριστείδη, από το Διοικητικό Συμβούλιο (έκτακτη μετάθεση σε Πρεσβεία του Εξωτερικού), την θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο ΤΟΥΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Αριστείδη για τις πολύτιμες Υπηρεσίες που πρόσφερε στην Ένωσή μας, ως Γενικός Γραμματέας, και του εύχεται καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντά.

Μετά από αρχαιρεσίες συγκροτήθηκε το Σώμα εκ νέου ως κάτωθι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                                                         Ανάργυρος      ΔΙΧΤΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ/ΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:               Γαβριήλ           ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:           Σπυρίδων         ΡΙΖΟΣ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :                                        Κωνσταντίνος    ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                           Ηρακλής           ΣΚΡΕΤΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ&ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                   Απόστολος       ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ

ΓΡΑΜ.ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:                         Γεώργιος              ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΣ

ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ.ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ :             Ιωάννης           ΤΣΑΦΙΤΣΑΣ    

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜ.(Τ. ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ) :       Κωνσταντίνος    ΤΟΥΛΑΚΗΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ανάργυρος ΔΙΧΤΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Ετήσιο Μνημόσυνο

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Σας καλούμε στο ετήσιο μνημόσυνο που τελούμε στην μνήμη των συναδέλφων, που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, την 14 Φεβρουαρίου 2015 ημέρα Σάββατο και ώρα 09:00 στο Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου στο Βόλο (συνοικία Οξυγόνου).

Η παρουσία σας θα τιμήσει την μνήμη των νεκρών μας, που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν στο βωμό της πατρίδας, αποδεικνύοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο ότι δεν τους ξεχνάμε.

Είναι χρέος όλων μας να μην λησμονούμε όλους αυτούς, που με περίσσεια αυταπάρνηση και θάρρος, προσέφεραν την ζωή τους βυθίζοντας σε θλίψη τους οικείους τους και την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρακαλούνται όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι συνάδελφοι να παραστούν σε αυτή την Τελετή Μνήμης, για να τιμήσουμε όλοι μαζί αυτούς που έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε και να μνημονεύουμε.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο      

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Ανάργυρος ΔΙΧΤΑΣ

        Αριστείδης ΤΣΙΑΤΣΙΟΣ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Πραγματοποιήθηκε χθες, 4 Φεβρουαρίου 2015, συνάντηση της Ομοσπονδίας μας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Καθηγητή Εγκληματολογίας κ. Ιωάννη Πανούση ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, λόγω των γνωστών εκκρεμών ζητημάτων που απασχολούν τον Κλάδο μας.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, καθόσον με τον κύριο Καθηγητή μας συνδέουν κοινές προσπάθειες για την ανάδειξη του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμού της Δημοκρατίας, αλλά και για την αντιμετώπιση στρεβλώσεων στη λειτουργία της.

   Ειδικότερα, για το κατεπείγον θέμα του ΤΕΑΠΑΣΑ, ο κ. Καθηγητής μας είπε ότι είναι ενήμερος καθόσον, ήταν αντίθετος και κατά την ψήφιση του άρθρου 220 και άρα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η απαραίτητη ρύθμιση. Για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε σχέση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, δήλωσε επίσης ότι η συμμόρφωση της Πολιτείας στις δικαστικές αποφάσεις είναι ζήτημα Δημοκρατίας, κάτι που η νέα κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει άμεσα και όχι στο απώτερο μέλλον.

  Πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου θα είναι η ηθική και υλική ανάκαμψη του ανθρώπινου δυναμικού, όπως θα αποτυπωθεί και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί επιβεβλημένο τον ουσιαστικό και ανοικτό διάλογο με το συνδικαλιστικό μας κίνημα με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, τη σύσφιξη των σχέσεών της με την ελληνική κοινωνία και την αποδοχή του Αστυνομικού σε καθημερινό υπηρεσιακό επίπεδο, μέσω των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και της ανάκαμψης του καταπονημένου προσωπικού (Εφαρμογή κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας, επικινδυνότητα εργασίας, ωράριο εργασίας, βελτίωση του Κώδικα μεταθέσεων, εκπαίδευση, αναδιοργάνωση κλπ). Το νομοθετικό έργο θα είναι αποτέλεσμα τακτικών συναντήσεων και διαβουλεύσεων χωρίς αιφνιδιασμούς και τετελεσμένα.

  Από την πλευρά μας, τονίσαμε στον νέο Υπουργό ότι για οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση, αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί η ενδελεχής καταγραφή και μελέτη των προβλημάτων και η αναγνώρισή τους ως τέτοιων ώστε να διασφαλίζεται στη συνέχεια και η αποδοχή εκ μέρους του προσωπικού των όποιων αλλαγών. Διαβεβαίωσε δε ότι θέση της νέας διακυβέρνησης είναι η συστηματική αξιοποίηση των εκπροσώπων των εργαζομένων και των φορέων τους ως γνήσιων εκφραστών των αγωνιών και των προβλημάτων τους.

  Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Υπουργού, πρώην συνάδελφός μας κ. Βασίλης Μαστρογιάννης, ο οποίος είναι επίσης καλός γνώστης των αστυνομικών πραγμάτων λόγω και της υπηρεσιακής και συνδικαλιστικής του θητείας.

ypografes-poasy

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Πίνακας τακτικών μεταθέσεων έτους 2015

Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2015
Αριθ. Πρωτ: 301/4/7

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Συνάδελφοι,

  Σας κοινοποιούμε πίνακα στον οποίο εμφαίνονται οι θέσεις των τακτικών μεταθέσεων για το έτος 2015 και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και την ενημέρωση ενδιαφερομένων μελών σας.

 taktikes metatheseis 2015

ypografes-poasy

Αναρτήθηκε στις Uncategorized
Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Αρχείο
Επισκέπτες
  • 16.048 Views